Тези молекули помагат на клетките да възстановят повредени участъциИзследователите са открили групамолекули,

...
Тези молекули помагат на клетките да възстановят повредени участъциИзследователите са открили групамолекули,
Коментари Харесай

Нова група молекули може да увеличи продължителността на живота

Тези молекули оказват помощ на клетките да възстановят повредени сектори

Изследователите са разкрили групамолекули, които оказват помощ на клетките да възстановят развалени съставни елементи.

Повече от десетилетие учените се борят да открият „ балсам на безконечния живот “ или най-малко метод да се усили продължителността на живота. Някои от тях даже са преуспели в проучванията, само че главният проблем остава да се откри метод, при който да няма странични резултати и отрицателно влияние върху човешкия организъм, пише , представено от

Изглежда, че групаучени от Факултета по медицина на Еврейския университет в Йерусалим (HU) са съумели да намерят решение на казуса. Според откривателите междинната дълготрайност на живота в света към този момент се е нараснала с помощта на достиженията на технологиите и медицината, само че главната задача към момента е да се удължи животът, без да се заплашва здравето.

По време на проучването учените разкрили група от молекули, които разрешават на клетките да възвръщат повредените сектори и да запазят способността на тъканите да извършват нужните функционалности.

Според учените нашите кафези се зареждат от дребни „ електроцентрали “ – митохондрии. Те са виновни за производството на сила и способността на клетките да действат както би трябвало. С времето тези дребни „ електроцентрали “ се износват и към този момент не могат да извършват функционалностите си по нужния метод. Но в нашите кафези също има комплициран механизъм, който им разрешава да отстраняват дефектните митохондрии и да ги заменят с нови. Вярно е, че с времето този механизъм отслабва и клетките към този момент не могат качествено да попълнят митохондриите – вследствие на това страда и остарява целият организъм.

Този дегенеративен развой е в основата на голям брой разнообразни болести, в това число Алцхаймер и Паркинсон, както и сърдечни болести и процеса на стареене като цяло.

В своето проучване учените са основали новаторска композиция от молекули, която в бъдеще може да се трансформира в основа за лекуване на болести, които преди са били считани за нелечими. Освен това то може да се употребява и за профилактични цели за закъснение на развиването на болести, свързани с възрастта.

Изследването на учените е оповестено в списание .
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР